Talotekniikkapalvelu Huutonen Oy

– Päätin vuoden 2020 alussa, että pakkohan tätä yrittäjyyttä on ainakin kokeilla, kertoo Petri Huutonen Höytiältä.
Yrittäjänä hän on nuori, mutta lvi-alalla jo kokenut ammattilainen. Takana on monen vuoden kokemus alan töistä. Viimeisimmät työnantajat ennen yrittäjäksi ryhtymistä olivat Sisä-Suomen Kylmälaite ja Metso-Putki. Yrittäjyydessä häntä kiehtoo itsenäisyys ja kokonaisuuksien hallinta.
Uskoa tulevaisuuteen ei koronakevät tuoreelta yrittäjältä nujertanut.
– Teen talotekniikkaa, eli pääasiassa putkitöitä ja ilmalämpöpumppujen myyntiä ja asennuksia, sekä ilmanvaihtokanavien huoltoa, Huutonen kertoo.
Ilmalämpöpumput alkavat olla jo aika tuttu juttu omakotiasujille, enää ei tarvitse selittää mistä on kyse.
Muutamana viime vuonna myynti on kasvanut huimasti samalla kun laitteet ovat kehittyneet yhä paremmiksi. Suomessa on tällä hetkellä käytössä noin miljoona ilmalämpöpumppua.
Ilmalämpöpumpulla siirretään lämpöä ulkoa sisälle tai päinvastoin, tarpeen mukaan. Perusperiaate on samantyyppinen kuin jääkaapissa. Energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysmenetelmä puhdistaa samalla huoneilmaa.
– Laitteet ja erityisesti kylmäaineet ovat kehittyneet viime vuosina paljon. Ne ovat vähemmän myrkyllisiä ja määrät ovat pienempiä, Petri Huutonen valistaa.
Yleensä ilmalämpöpumppu hankitaan nimenomaan lämmityksen tehostajaksi, mutta yhä useammin Suomessa tarvitaan myös viilennystä.
– On sanottu, että sen minkä lämmityksessä säästää, kesällä tuhlaa, mutta ei se enää aivan niin ole ja jos yhtään arvostaa hyviä yöunia, niin viilennys kesällä on aivan ehdoton juttu, vakuuttaa Petri.
Talotekniikkapalvelu Huutoselta ilmalämpöpumput saa kokonaispakettina asennuksineen ja käyttöopastuksineen. Hänellä on myös laitteen sähköasennuksiin vaadittavat luvat.
– Hankkiessa on hyvä muistaa, että laitteiden hinta ja laatu kulkevat täysin käsi kädessä. Käyttö on helppoa ja kun muistaa säännöllisen puhdistuksen, niin ilmalämpöpumppu on hyvin kustannustehokas ratkaisu, hän sanoo.

Jaa artikkeli

Katso myös