Tervetuloa Uuraisille

Uurainen on nuorekas 3700 asukkaan kunta Keski-Suomen sydämessä. Jyväskylän keskustaan on matkaa vain 35 kilometriä ja Äänekoskelle 27 kilometriä. Meillä peruspalvelut ovat kunnossa ja keskeisen sijainnin ansiosta myös lähikaupunkien palvelut ovat kätevästi tavoitettavissa.

Asuintontit

Uusille asukkaille on tarjolla asuintontteja eri puolilla kuntaa, ja uusia alueita on suunnitteilla myös kuntakeskustan tuntumaan. Katso tarjolla olevat asuintontit Uuraisten kunnan sivuilta.

Vuokra-asuminen

Myös vuokra-asumiseen on tarjolla vaihtoehtoja kunnan keskusta-alueella. Katso eri vaihtoehdot vuokra-asunnoista Uuraisten kunnan sivuilta.

Harrastusmahdollisuudet

Harrastusmahdollisuuksiin panostetaan jatkuvasti. Hyvänä esimerkkinä tästä on kunnan keskustassa pian käyttöön palaavan keskusurheilukentän perusteellinen uudistus. Sisäliikuntamahdollisuuksia puolestaan on keskusta-alueen lisäksi myös Hirvaskankaalla koulun yhteydessä ja kyläkouluilla. Upea luonto tarjoaa iloa mielelle ja keholle. Kunnassa on useita ulkoilualueita, joissa voi lenkkeillä, hiihtää tai vaikkapa frisbee-golffata. Löytyypä keskustasta Aittovuoren alueelta monien kehuma maastopyöräratakin. Tutustu harrastusmahdollisuuksiin Uuraisten kunnan sivuilta.

Uuraisten kunnassa on vireää elämää eri kylillä. Tapahtumia järjestetään hyvässä yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Kuntakeskuksen lisäksi aktiivista toimintaa järjestetään Höytiällä, Kyynämöisillä ja Hirvaskankaalla. Koulut ovat kylien keskipisteessä. Esimerkiksi Höytiän kylällä järjestetään joka kesä Höytiän kylätapahtuma, ja Kyynämöisillä Kyynämöisten koululla puolestaan marraskuiset Kiepin messut houkuttelevat kuntalaisia ostoksille ja turisemaan tuttujen kanssa.

Tervetuloa kuntaan kaikki uudet asukkaat ja yrittäjät! Täällä on hyvä elää ja yrittää!

tyttö juoksee pellolla